Muffinsbak
Va egentligen super sugen att baka min protein äpplepaj idag igen, men ville samtidigt testa på en ny proteinrik muffins med blåbär/banan smak så det resulterade i att jag bakade två olika muffins, äpple/kanel muffins och blåbär/banan
Det blir ju självklart en helt annan femma när man gör muffins istället för paj, men satan i gatan va gott det blev
Proteinrik & Nyttiga Äpple/kanel muffins
1,5 dl malda havregryn (havremjöl)
3 msk mandelmjöl
1,5 skopor Bake Pro
1 tsk kanel
1 krm salt
1 tsk bakpulver
0,5 dl stevia strö
1 tsk vaniljsocker
1,5 skopor Bake Pro
1 tsk kanel
1 krm salt
1 tsk bakpulver
0,5 dl stevia strö
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl sockerfritt äpplemos
2 ägg
Liten klick kvarg (jag tog kesella äpple/kanel)
0,5 dl valfri mjölk (jag använde lättmjölk)
1 Äpple (Halva rivet, halva tärnat)
1. Sätt ugnen på 175C.
2 ägg
Liten klick kvarg (jag tog kesella äpple/kanel)
0,5 dl valfri mjölk (jag använde lättmjölk)
1 Äpple (Halva rivet, halva tärnat)
1. Sätt ugnen på 175C.
2. Blanda all torra ingredienser och rör sedan ner resten (utom de tärnade äpplebitarna) vispa ordentligt med elvisp.
3. Häll smeten muffinsformar (gärna på/i en muffinsplåt)
4. Lägg över äpplebitarna på muffinsarna, stö gärna över lite extra havregryn och kanel
5. Grädda i ca 20 minuter
3. Häll smeten muffinsformar (gärna på/i en muffinsplåt)
4. Lägg över äpplebitarna på muffinsarna, stö gärna över lite extra havregryn och kanel
5. Grädda i ca 20 minuter
Proteinrik & Nyttiga Blåbärs muffins med bitar av banan
1,5 dl malda havregryn (havremjöl)
3 msk mandelmjöl
1,5 skopor Bake Pro
1 krm salt
1 tsk bakpulver
0,5 dl stevia strö
1 tsk vaniljsocker
1,5 skopor Bake Pro
1 krm salt
1 tsk bakpulver
0,5 dl stevia strö
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl sockerfritt äpplemos
2 ägg
0,5 dl Lätt kvarg (jag använde ICA basic)
0,5 dl mjölk
1 Mogen banan
2 ägg
0,5 dl Lätt kvarg (jag använde ICA basic)
0,5 dl mjölk
1 Mogen banan
Blåbär (frysta)
1. Mosa bananen fast gör den inte slät, utan lite klumpig.
2. Blanda alla torraingredienser, sedan i med bananen och resten av de "våta" ingredienserna blanda med elvisp för smeten är rätt tjock (UTOM BLÅBÄREN!)
3. Häll i först i 1/3 av smeten i formen- lägg i lite blåbär, sedan håller du smet till häften- lägg i lite mer blåbär och så smet igen, och toppa med blåbär. Om man blandar i blåbären i smeten direkt blir den blå och inte fint och ljus med blåbärs bitar i.
4. Grädda i ugnen i 20 min


Innan gräddning






Resultatet!