10 fördelar med Tonfisk

Gör tonfisk till ditt nästa måltidsval. Tonfisk är laddat med vitaminer och näringsämnen, har en låg halt av mättat fett och är en utmärkt proteinkälla. Många i dagens samhälle talar om farorna med högt kvicksilverinnehåll vilket har fått många att vända sig bort från fisk, dock har undersökningarna gjorts i förhållande till människor som äter fisk varje dag. När tonfisk äts med måtta, kan du ta del av de hälsosamma fördelarna som tonfisk bär med sig, samtidigt som man undviker de negativa effekterna av höga halter av kvicksilver i din mat. Tonfisk är en extremt bra matkälla och jag har listat 10 intressanta undersökningar som gjorts på tonfiskens näringsfakta, om du inte är övertygad att börja äta det mer regelbundet
 
1. Protein Tonfisk innehåller extremt mycket protein, som är en nödvändighet till att bygga muskler men även till att hålla hyn, naglar och hår i bra skick eftersom protein innehåller vilktiga B-vitaminer.
 
2. Stroke Tonfisk kan hjälpa dig att undvika risken att få en stroke. En färsk studie har visat att vuxna som inkluderar 1-4 portioner fisk som en del av deras vanliga kost hade en 27 procent lägre risk att få en stroke. Fem eller fler portioner fisk per vecka minskade risken för stroke med 30 procent.
 
3. Blocktyck Tonfisk innehåller mycket omega-3 fettsyror, som hjälper till att förebygga högt blodtryck. Studier har visat att livsmedel, som tonfisk, som innehåller omega-3-fettsyror hjälpte försökspersoner att upprätthålla ett sunt blodtryck. De som har ännu att utveckla högt blodtryck uppleva en ännu starkare gynnsam effekt av omega-3 fettsyror.
 
4. Transport av fett  Med bara två portioner av tonfisk i veckan, kan du sänka dina triglyceridnivåer.Triglycerid i blodet indikerar mängden fett som skall transporteras. Om du har en hög nivå av triglycerider, upplever du förmodligen höga nivåer av low-density lipoprotein (LDL), eller "onda kolesterolet", och låga nivåer av high-density lipoprotein (HDL), eller det "bra protein." För att göra det enkelt, du i princip vill ha mer HDL och lägre LDL, och genom att äta tonfisk för sänker du dina triglycerider nivåer.
 
5. Hjärtat Omega-3 fettsyror skyddar hjärtat att utveckla onormal hjärtrytm som i vissa fall kan leda till döden.
 
6. Hjärtsjukdomar Tonfisk minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar eftersom omega-3 fettsyrorna skyddar hjärtat och dess kärl.
 
7. Fetma En annan fördel med omega-3 fettsyror som finns i tonfisk är dess förmåga att minska risken för fetma och samtidigt förbättra kroppens insulinförsvar. Omega-3 fettsyror kan stimulera ett hormon som kallas leptin, som hjälper kroppens ämnesomsättning och reglerar kroppens vikt och födointag. Tonfisk är också lågt på glykemiskt index (GI) med ett GI på 0, och är lågt i både kalorier och fett, vilket gör det till ett bra val av livsmedel för dem som kämpar med övervikt.
 
8. Imunförsvaret Tonfisk är en bra källa till selen, en antioxidant som hjälper till att förbättra kroppens immunförsvar. Immunsystemet är en viktig del av kroppen som är väsentlig för att slåss mot sjukdomar och infektioner.
 
9. B- Vitamin B-vitaminer som finns i tonfisk hjälper kroppen att bygga och underhålla röda blodkroppar och ger en ökad energi. Dessa vattenlösliga vitaminer ökar graden av metabolism, stärker immunförsvaret och hjälper till att hålla huden frisk.
 
10. Cancer Tonfisk och annan fet fisk, har i studier visat sig minska risken för bröstcancer hos försökspersoner som åt den regelbundet. Andra studier har visat att fet fisk, som tonfisk, har bidragit till att minska risken för njurcancer. 

När du letar efter en källa till magert protein, är tonfisk ett utmärkt val. Det faktum att den är låg i både fett och kalorier gör den till en utmärkt ersättning för mejeriprodukter och kött som har en högre fetthalt. En sak att tänka på när man äter tonfisk, bortsett från kvicksilverinnehåll, är ett högt natriumintag. Höga natrium intag kan göra hälsoeffekterna omvända av tonfisk genom att orsaka högt blodtryck, stroke, njurproblem och hjärtsjukdomar. Ha detta i åtanke när du krydda din tonfisk för att undvika ett överskott av natriumintag.

 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

jlennevi

Julia Lennevi, bosatt vid kusten i Göteborg. Spenderar mycket tid i gymmet, kostplanering och hälsa i största allmänhet. Sponsrad av Ryno Power EU, Celsius och Energy Armour. Här delar jag med mig om mina bästa tips, både i köket, gymmet och hur man bör tänka för att nå sina mål. "Don't be just another member of society. Be a living example of your dreams and goals" Instagram: jlennevi

RSS 2.0